Цачева даде ценен урок по право на Виктор Николаев и посече Корнелия Нинова

цецка цачева

Противодействието с корупцията не дава достатъчно ефективни резултати. В това се обединихме всички участници. Имаше подобни изводи в почти всички доклади. Затова доказахме необходимостта от създаването на нов закон. Това заяви в “Здравей, България” правосъдният министър Цецка Цачева относно консултативния съвет при президента вчера. Постигнахме максимален консенсус по всички тези, които бяха изложени. В този момент в НС има внесени два отделни законопроекта.

Консултативният съвет със сегашното становище е закъснял във времето. Господин Радев държа да кажа, че подчерта, че не иска да взима страна”, каза тя. “Обединихме се по необходимостта за комплексен подход и мерки – разкриване, разследване, противодействие. Тези фази няма как да бъдат в един закон. Те трябва да са в различни закони”, добави Цачева.

“Юристите и хората, които се занимаваме с точните съдържания на определени понятия знаем какво е корупция и какво е корупционно престъпление, има разлика. Корупцията има различни форми на проява, някои от тях излизат извън рамките на престъпното действие. Не всяко нарушение е престъпление”, каза правосъдната министърка давайки уроци на Виктор Николаев, който продължи да не разбира изцяло това каква е разликата между двете. “Добре, стига теория, хората се отегчават от това. Нека говорим в конкретика”, каза водещият. “Нека не смесваме функциите. Корнелия Нинова е писала писмо до съда със запитване. Прокуратурата има функции да повдига обвинения и да участва в разследване. Искам да знам има ли корумпирани политици, но не става с писмо, а чрез изслушване на главния прокурор”, каза Цачева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *