Бербатов твърдо решен да продължи с футбола! Тръгва из Индия да търси йога гуру за дълголетие

бербатов 2

Димитър Бербатов тръгва на духовно пътешествие из Индия. Звездата не само ще играе футбол в „Керала Бластърс“, но и ще се опита да усъвършенства уменията си по йога. Именно това е една от причините Бербо да приеме предизвикателството да заживее в град Кочи. Бербатов се занимава активно с йога от няколко години, като основна заслуга за това има бившият му съотборник в „Манчестър Юнайтед“ Райън Гигс. „Той беше човекът, който ми показваше всеки ден какво значи да си професионалист и ми показа трика за дълголетие – йога.“


Бербатов вече е проучил възможностите да се усъвършенства в древното учение, след като пристигне в Индия. Българинът разпитва за най-добрите йога гурута в района, които могат да му помогнат да се развие физически и духовно. Бербо се надява още по този начин да продължи да играе футбол на високо ниво подобно на приятеля си Гигс, който остана на терена до 40 години. Както е известно, Индия е родината на йогата и най-добрите учители са именно в тази страна. Достигналите до пълно съвършенство в учението се наричат адепти. Те се броят на пръсти и се срещат основно в пустинните райони и подножието на индийската част на Хималаите. Те проповядват науката, която води по пътя на опознаване на човешката същност и целта й е достигане до чистото съзнание, покоя и блаженството в нас. Йога ни разкрива скритите закони, които управляват ума, и ни дава средство да се справяме с емоции като гняв, угризения, вина, завист, страх.


Сред най-известните учители в страната е Баба Рамдев, с когото вероятно Бербатов ще поиска среща. Над 85 милиона души са посещавали неговите йога лагери чрез телевизионни канали, както и видео. Неговите йога учебни сесии са безплатни за всички маси хора и принципът му в живота е да бъде от помощ за всички. Като дете той страда от парализа, посещава училище до осми клас, след което учи санскрит и йога и поема монашески начин на живот. След като достига предела на учението, започва да обучава безплатно всички, които имат желание.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.