Само в 7DniSofia.bg

Нещо невероятно се случи в столичния КАТ! А толкова време ни уверяваха, че е невъзможно

7 Dni Sofia26.09.2017
кат софия

Промени при регистрацията на автомобилите в КАТ улесняват шофьорите и намаляват значително времето за тази процедура. Много от услугите вече са събрани на едно гише, а плащанията на всички такси за регистрациите могат да стават и на ПОС терминал.

Преди 20 дни стартира новата организация на работа за регистриране на автомобили. Времето за това вече не надвишава 45 минути. A преди цялата процедура отнемаше около 2 часа.

„Изместихме много гишета на едно място, включително и банковите гишета“, заяви комисар Тенчо Тенев, цитиран от БНТ. „Усилията на МВР са насочени към последващо осигуряване плащане и на глобите за нарушение на закона за движение по пътищата, също чрез ПОС терминали“, каза комисар Бойко Рановски – началник на „Пътна полиция“.

Шофьорите веднага почувстваха промяната. А в най-натоварения пункт в страната – в София, всеки шофьор, който регистрира автомобила си, ще получава безплатно хендсфрий. Закупени са 5000 устройства, с които да се осигури по-безопасно шофиране и жертвите на пътя да бъдат намалени.