Само в 7DniSofia.bg

Атанас Атанасов изригна: В БСП има хора на Жан Виденов, Станишев и Орешарски! Те ли ще борят корупцията?

атанас атанасов

Очертава се една битка – кой да назначи следващия Златанов, за да може да пише в тефтерчето му. Тази теория на конспирацията разви в ефира на „Събуди се…“ Атанас Атанасов, председател на ДСБ. „Няма ли институции, няма ли звена? Има едно специално звено в ДАНС, което се ръководи директно от прокуратурата. Всички правомощия има. А какво направи досега за борбата с корупцията?“, попита Атанасов.

„БСП иска да се възползва от високия рейтинг на президента Радев. Извинявайте, но в тази парламентарна група има хора от правителствата на Жан Виденов, Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Те ли ще се преборят с корупцията?!“, заяви гостът.

Той изтъкна, че „имитацията на борба с корупцията“ била на дневен политически ред.

Атанасов се опита да бъде духовит и да анализира дейността на управляващото мнозинство. Но на въпрос защо самият той е правил компромис с политическата си кариера, не даде смислен отговор. „Ние от ДСБ също бяхме жертва на тази маневра, която бе извършена през 2013-2014 г. от управляващата олигархия“, изкара се жертва Атанасов.

Той призна, че ДСБ „са грешни пред своите избиратели“, защото се провалиха в обединяването на десницата. „Обединяването изисква воля, време и определени действия“, обясни генералът политик.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.