Замесения в убийството във Виноградец Лазар Влайков, подаде оставка като председател на Общинския съвет

Лазар Влайков

Досегашният председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков подаде оставка и тя бе гласувана от съветниците, информира БГНЕС.

Влайков бе изключен от управляващата партия ГЕРБ след като с неговия пистолет бе убит собственик на заведение в село Виноградец.

Днес Общинския съвет в Септември ще избере нов председател.

Припомняме, че случаят с убийството на застреляния собственик на заведение във Виноградец бе прехвърлен от Пазарджик в Окръжната прокуратура в Пловдив след посещение на главния прокурор Сотир Цацаров.

„С оглед на изявленията на пострадалите и с оглед на появилите се факти в публичното пространство за добри отношения между ръководителя на Районната прокуратура в Пазарджик и районния председател на Общинския съвет в Септември, с мое постановление разследването ще бъде възложено на друга прокуратура. След извършването на най-спешните действия – разпитът на малолетното дете и разпитът на още един или двама свидетели – делото ще бъде възложено за наблюдение и разследване на Окръжна прокуратура Пловдив“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров на място лично се запозна с хода на разследването по досъдебното производство, образувано във връзка с инцидента в с. Виноградец, при който 47-годишен мъж почина от огнестрелно нараняване, с извършените до момента действия и събраните доказателства.

Според първоначалната версия 6-годишно момче е стреляло и е отговорно за убийството, но това се отхвърля от неговите родители. Според тях фаталният изстрел е бил произведен от собственика на оръжието. Това е председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.