Само в 7DniSofia.bg

Бизнесмени плащат тлъсти откупи за отвлечените си децата и не съобщават в полицията! Адриан е петата жертва…

отвлечен Адриан

Шокиращи разкрития за възраждането на бандата

За последните месеци няколко бизнесмени плащат откупи за децата си, не съобщават в полицията

Пета жертва на възродилата се банда за отвличания “Наглите” се оказва синът на собственика на автокъща “Софавто” Тони Златков – Адриан. Тези шокиращи разкрития направиха пред “България Днес” хора, близки до разследването. По думите им става ясно, че за няколко месеца четири откупа са платени от бизнесмени за живота на техни близки, но полицията не е уведомена.
За това потвърди пред вестника и проф. д-р Николай Радулов, експерт по национална и международна сигурност.


“Трудно е да се каже дали Адриан Златков е първата жертва на тези хора. Имам данни, че са се случвали отвличания, като за откуп са искани дребни суми. Извършени са похищения на деца на бизнесмени, но тези случаи не са били регистрирани. Родителите са предпочитали да платят откуп между 20-30 хил. евро и да не сигнализират на властите. Много случаи остават извън обзора на полицията”, заяви още проф. Радулов.
Адриан Златков е в неизвестност от сряда сутринта. Младежът напуска луксозната вила “Магнолия” в софийското село Герман около 8,30 часа и се отправя към работното си място. Около час по-късно баща му Тони Златков минава по същия маршрут и се натъква на изоставения край гробищата му тузарски “Мерцедес”. В колата са оставени телефонът и документите на Адриан, но от него няма и следа. Веднага подава сигнал до полицията и само за минути районът е отцепен.


Започва мащабно разследване и ченгетата стигат до извода, че похищението вероятно е свързано с бизнеса на бащата. Основни заподозрени стават двама руснаци, с които Тони Златков има дългогодишни отношения. По неофициална информация през последните месеци между чужденците и бащата има сериозен конфликт, свързан с провалени специфични сделки. Подробности за тях ченгетата отказват да дадат, но от намеците им става ясно, че не е просто сделка с коли втора ръка.
“В случая може да не става дума само за откуп, както при отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо, когато освен пари от бащата се искаше да мълчи по време на процеса срещу него в Италия за трафик на дрога”, потвърждава професор Радулов, че похищението на Адриан Златков може да е мотивирано не само от тлъст откуп.
По информация на МВР самите руски бизнесмени са по-скоро поръчители на похищението. Физическите изпълнители на отвличането са хора, отломки от зловещата банда “Наглите”. За групата, която е отговорна за похищението на десетки бизнесмени, се подозира, че така и не е разкрита напълно от МВР. Част от хората, рязали уши и пръсти на своите жертви, заедно с човека, планирал операциите, така и не са заловени, обясниха криминалисти.
“Предположенията, че отвличането има връзка с “Наглите”, се пораждат и от факта, че само четирима души от бандата са в затвора, а и те не са кой знае колко интелигентни, липсват и парите, спечелени от дейността им. Малко вероятно е да има две групи в България, които се занимават с такива тежки престъпления. По-скоро отвличането е дело на нова банда, основана с членове от старата”, обяснява още експертът по национална и международна сигурност.
“Сравнявам това отвличане с убийството на Бай Миле. Тогава също участваха похитители, преоблечени като полицаи. Ако не са участвали същите хора, те със сигурност са съветвали тези, които отвлякоха Адриан Златков”, категоричен е професор Радулов.
Единствената камера, която заснема похищението на Адриан Златков, се оказва собственост на автокрадеца Ярослав Димитров-Яро. Апаратът за видеонаблюдение е поставен на оградата около дома му, на метри от мястото на отвличането. Полицията веднага изземва кадрите и на тях ясно се вижда как похителите – с полицейски униформи и качулки на главите, изкарват младежа от колата му, натикват го в бяла “Шкода” със затъмнени стъкла и отпрашват в неизвестна посока.

Откаран с раздрънкан „Вартбург“

Адриан Златков е откаран от похитителите си с раздрънкан “Вартбург”, научи “България Днес”. Самото отвличане става с бяла “Шкода” със затъмнени стъкла и полицейска лампа. Малко след като излиза от дома си, мъже с униформи на МВР и маски на главите го спират на пътя. Мислейки, че става дума за полицейска акция, Адриан Златков спира чинно и излиза от автомобила си. Моментално маскираните го обезвреждат и го натикват в багажника на бялата шкода, отпрашвайки от мястото. Похитителите карат с автомобила до Панчарево. Там автомобилът е бутнат в дере и запален, а през това време Адриан Златков е прехвърлен в раздрънкан вартбург. Нападателите свалят полицейските униформи и се обличат като клошари, за да заблудят с външния си вид ченгетата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *