Германски джигит хвърли семейство в канавката на АМ “Тракия”. Писаха акт на пострадалите…

Полиция магистрала тир мвр

Семейство се размина на косъм от смъртта на автомагистрала “Тракия”, но с акт за нарушение. Джип с немска регистрация избутал от пътя колата и я пратил в канавката.

Съпрузите оцелели по чудо. Отървали се невредими, но с глоба. Според полицаите жената, която е шофирала в момента на инцидента, е виновна за него. Защото загубила контрол над автомобила. Според свидетели обаче причината е друга.

От МВР подозират, че шофьора на джипа може и да е напуснал страната. Въпреки това ще го потърсят, макар и със закъснения.

„Полицаите, пристигнали на мястото на инцидента, са видели само един катастрофирал автомобил. От следите и от ситуацията на място, са преценили, че водачът е загубил контрол над колата и е напуснал автомагистралата. Хората са обяснили, че имало автомобил, който ги е притеснил, но не са могли да го опишат, нито да посочат неговата марка. Сами разбирате, че не можем да спрем всеки чужд автомобил, който се движи по автомагистралата, при положение, че сега има огромен гастърбайтерски поток. Ако се знае марката или цвета на колата, тогава може и да се предприеме нещо”, коментира случая Росен Рапчев, началник на сектор „Пътен контрол” към ГД „Национална полиция” пред Нова телевизия.

Той отчете, че от началото на лятото е намалял общия брой загинали и пътно-транспортни произшествия в сравнение с 2016 г. През юни 2016 г. пътно-транспортните произшествия са били 741, а през юли – 778. За сравнение, през юни 2017 г. катастрофите на пътя са 662, а през юли – 710. Намалил се е и броят на загиналите – на 61 човека през юни и 84 човека през юли 2017.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *