Пеевски нахлува в търговията с оръжия като прасе в кочина! Отстреляха негов конкурент

7 Dni Sofia31.07.201738390
емилиян гебрев

Делян Пеевски няма наяждане!

След като с една депутатска заплата си напазарува половината държава, сега Пеевски е отворил уста да погълне и оръжейно-промишления ни комплекс, както отдавна се алармира.

Неслучайно във ведомствените медии на Корпулентния от над 4 месеца се водеще наплювателска война срещу бизнесмен, който отказваше да отстъпи мястото си в този бизнес на Пеевски – Емилиян Гебрев! Е, видяха му сметката на човечеца. Отстреля го директно комисия на Министерски съвет, което е доста притеснително, защото отново повдига въпрос: Този МС на Пеевски ли е!?

Ето какво съобщава днес за съдбата на Гебрев един от официозите на сина на Ирена Кръстева – “Труд”:

На 25 юли се е провело заседание на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет, на което са били разгледани получени от МВР справки, за извършени проверки в няколко от оръжейните фирми в страната.

Най-сериозни нарушения са били открити във фирмата на оръжейния търговец Емилиян Гебрев – „ЕМКО“, като службите са констатирали редица пропуски, включително нарушения относно изискванията към устройството на обектите, предназначени за търговия с оръжие, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, на правилата за съхранение, както и на условията за планирането и проектирането на строежите.

По отношение на пожарната безопасност и защита на населението, също са били допуснати несъвместими с нормативните правила практики и са установени завишени рискове спрямо нуждата от осигуряване на адекватна защита на работниците и служителите и опазване на живота и здравето на гражданите. Междуведомственият съвет незабавно е предприел превантивни мерки, с цел недопускане на инциденти – такива, каквито се случиха в предишни години в дружества от военно-промишления комплекс, някои от тях с фатален край – с множество човешки жертви и разрушения.

Лицензът на „ЕМКО“ за търговия с оръжие е бил спрян за срок от 6 месеца или до отстраняване на нарушенията, а на компетентните органи е било възложено да извършат проверки във всички дружества от оръжейната индустрия в страната. На същото заседание са били взети и решения за временно спиране на лицензите на още две оръжейни дружества – едно държавно от системата на Министерство на отбраната, както и на частно дружество.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *