БСП окупират Бузлуджа! Ще проведат двудневен събор на левицата

Бузлуджа

Днес и утре (29 юли) ще се проведе традиционният събор на левицата на Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Днес, от 10.00 часа, в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа, млади художници ще рисуват Дом-паметника Бузлуджа, като част от инициативата “Бузлуджа е на България”. От 12.00 часа социалисти от цялата страна, начело с лидера на БСП Корнелия Нинова, ще поднесат венци на мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”. В 13.00 часа ще бъде връчена наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора” в къщата музей на „Гео Милев”. В 14.30 часа ще се проведе среща на представители на общинската организация на БСП – Стара Загора с Корнелия Нинова и депутати от ПГ на „БСП за България”.

По време на нея ще се прожектира филмът „Векът на Виктор Шемтов” с автор Тома Томов, в регионалната библиотека „Захари Княжески”. В 16.00 часа ще бъде даден старт на колоездачно състезание за Купа „Бузлуджа 2017 г.” пред хотел „Шампион” – Казанлък. В 18.00 часа ще бъдат връчени наградите на победителите в колоездачното състезание и ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на свободата на връх Шипка. В 17.00 часа ще бъдат открити турнирите по футбол и тенис за Купа ”Бузлуджа 2017” – хотел „Шампион” – Казанлък, а утре, в 10.00 часа, е турнирът по баскетбол за Купа „Бузлуджа 2017” в гр. Стара Загора, в парк „Артилерийски”.

На 29 юли, в 10.30 часа, ще започне Националният събор на левицата „Бузлуджа 2017” на Историческа поляна. На събитието ще присъстват и гости от съседни държави. Очаква се да пристигнат официални делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция.

Програмата за 29 юли предвижда следните събития:
– 10.00 ч. – начало на турнир по баскетбол за Купа „Бузлуджа 2017”. Той ще се проведе в Стара Загора, парк „Артилерийски”;
– 10.30 ч. – започва националният събор „Бузлуджа 2017” на Историческа поляна;
– 11.00 ч. – ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд;
– 11.30 ч. – начало на политическия митинг;
– 12.15 ч. – започва художествената програма;
– 15.00 ч. – ще бъдат връчени наградите на победителите в тенис и футболните турнири в хотел „Шампион”, гр. Казанлък;
– 16.00 ч. – започва връчване на наградите на победителите в баскетболния турнир в гр. Стара Загора парк „Артилерийски”.