Нови еко автобуси тръгват по линиите на градския транспорт в София (СНИМКА)

Еко Автобуси

Нови еко автобуси, които тръгват по линиите на градския транспорт в София, ще бъдат официално представени на 25 юли от 11.00 часа на площада пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, съобщават от ВМРО, цитира БТА.

Към момента вече са доставени 20 от новите газови автобуса с климатизация и вентилация. До края на седмицата ще бъдат доставени и останалите 40 броя. Автобусите ще тръгнат по линиите най-късно до 2 август. Те ще заменят досегашните 20-30 годишни дизелови автобуси, които досега обслужваха линиите и са много сериозен замърсител на въздуха в София, посочват от ВМРО.

Столицата ни е сред най-замърсените градове в Европа заради остарелия автопарк на личните автомобили, но и заради старите автобуси на градския транспорт. Поради тази причина на 28 юни миналата година Столичният общински съвет одобрява доклад на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера, с който се дава съгласие за сключване на договор за обществен превоз на пътници с транспортния оператор “МТК ГРОУП”.

 Съгласно доклада, превозвачът се задължава да поеме превоза по автобусни линии в северните райони на София с нови газови автобуси стандарт “Евро 6”. По предложение на групата съветници “Патриоти за София” – ВМРО и АТАКА, превозвачът трябва да изгради за своя сметка и нова газово-компресорна станция, за да се гарантира зареждането на автобусите. Договорът е сключен на 2 декември 2016 г.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *