Обирът на века! Крадците са задигнали от имението на Илиеви в Бистрица не 5, а 50 милиона лева!

Крадец кражба обир

Кражбата на пари и ценности от къщата на родителите на братята Димитър и Красимир Илиеви наистина може да бъде наречена “обирът на века”. Рекордните близо 50 милиона лева са задигнати от имението на босовете, пише столичен седмичник.

Точната сума, която е задигната от сейфа на къщата в Бистрица е 24,6 милиона евро, допълва изданието, като цитира отлично запознати източници.

 Според първоначалната информация, парите са били 5 милиона лева. Впоследствие в полицията постъпила жалба, която сочела друг размер – около 1,5 милиона лева. Ударът на апашите обаче се оказал много по-грандиозен.

Отделно от парите били задигнати и бижута, и картини, пише изданието, като се уточнява, че посочената в жалбата сума е доста по-малка, за да нямало обяснения откъде е произходът на парите.

В частния трезор са съхранявани милиони, които не били само на братята – преуспяващи собственици на заведения по морето и в столицата, но и на още двама техни много близки приятели.

Обявена е награда за информация за обирджиите. Целият кримиконтингент е заподозрян и се проучват знаковите обирджии не само в София, но и в страната.

Изданието твърди още, че сред заподозрените е и шофьорът на бизнесмените, който работел за тях 15 години и познавал къщата, както и бил наясно със сейфа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *