Ти да видиш! В района на травеститите и друсаните цигани ще вдигат…небостъргач

7 Dni Sofia18.07.20173360
централна гара
Без таван за височината на сградите – само в три зони на София, за останалата част остават ограниченията до 75 метра, а в комплексите – до 125 метра. Контролът върху строителството на небостъргачи да бъде изцяло в ръцете на местния парламент. Такива промени предлага главният архитект Здравко Здравков да бъдат направени в Закона за устройство и застрояване на Столична община.
По отношение на скандалното намерение за строеж на 43-етажна сграда в градинка на столичния квартал “Стрелбище”, Здравков коментира, че въпреки съдебното решение, местната власт ще настоява за запазване на зелените терени в района.Заради протестите около появата на небостъргачи в София главният архитект Здравко Здравков предлага високи сгради да има само в периферията на столицата.

“Създаване на три зони в София, в които ще има възможност да се прави неограничено строителство като височина. Едната е от 7-и километър в посока Искър около “Цариградско шосе”, в която да се развива високо строителство; другата е в западно направление – продължението на “Царица Йоанна” с Околовръстен път; и в култовия район на Централна ж.п. гара, отдавна превзет от травестити и друсащи се цигани. Като за останалите зони слагаме ограниченията до 75 метра, а в комплексите – до 125 метра”, каза Здравков.

С бъдещите законодателни промени главният архитект се надява да бъдат преодолени вратичките, които инвеститорите ползват, какъвто е и примерът в квартал „Стрелбище”.
Поправките в закона могат да бъдат факт най-рано през есента.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *