Николай Проданов с подробности за затворника от Белене, който блъсна колоездач

Николай Проданов

По наша информация не е имало удар. Пияният колоездач е паднал точно пред буса на затвора. Пияният гражданин си е ударил крака в бордюра.

Това каза пред камерата на БТВ проф. Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието. Той коментира инцидента, при който затворник от Белене блъсна пиян колоездач, докато управлява служебен микробус на затвора.

Затворникът има право да кара буса. Той работи вътре, в рамките на затвора като шофьор. Има специална заповед на министъра на правосъдието за това. Специално в този случай, затворникът е карал друг затворник до болницата в Плевен, защото е получил инсулт. В нашите затвори има затворници, които излежават своите присъдите при по-лек режим. Няма нищо странно в това. Те могат да работят, пускани са в отпуска и тн. Конкретното лице е излежало почти цялата си присъда и му остават буквално няколко месеца.

При него има и помилване от страна на президентската институция. До колкото знам, той е осъден за убуийство. Нашата информация се разминава много с това, което беше разпространено вчера. Не е имало никаква катастрофа. Питайте МВР защо разпространяват такава информация. Има някакво разминаване. Въпросният затворник шофира служебния автомобил на затвора от тази зима, като заповедта за това е напълно редовна, обясни проф. Проданов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *