Вижте къде ще заседават депутатите след една година (СНИМКИ)

Депутатите ще могат да заседават в новата пленарна зала от септември 2018 година. Днес за първи път журналисти бяха допуснати до сградата на Народното събрание на пл. “Княз Александър I” 1 /бившия партиен дом/ в частта, където тече преустройството на зала “Света София” в пленарна зала, коментираха от новини бг.

Сградата на бившия партиен дом сега се използва за заседания на парламентарните комисии и кабинети на народните представители, а пленарните заседание се провеждат в сградата на пл. “Народно събрание” 2.

Ремонтът на зала “Св. София” е започнал през октомври 2016 г. и трябва да приключи до август 2018 г. В новата зала ще има 270 места за народни представители. Симетрично от двете страни на президиума ще бъдат разположени официални ложи за патриарха на БПЦ, за президента и вицепрезидента на страната, както и ложи за официални гости /синдикати, неправителствени организации и местна власт/, чуждестранни гости и представители на дипломатически корпус и журналисти.

Покривът на залата ще е стъклен с достатъчна степен на шумоизолираност, удароустойчивост, здравина и светлопропускливост. Целта е да осигури максимално естествено осветление и комфорт през целия работен ден.

Във вътрешния двор на сградата се изгражда самостоятелна пристройка, която ще осигурява пряк достъп до етажите към пленарната зала. Осигурен е достъп на хора с увреждания до всички основни етажи на целия комплекс. Достъпът на депутати, представители на средствата за масови комуникации, дипломати и официални гости и лица ще става чрез нови подходи и турникети.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *