Блестящ Григор впечатли Лондон! Вече чака на 1/8-финал музикалния си партньор

7 Dni Sofia08.07.2017
42

Григор Димитров размаза Дуди Села, принуждавайки го да се откаже в мача им от третия кръг на „Уимбълдън“. Българинът спечели първите два сета по категоричен начин – 6:1, 6:1, след което израелецът, който е №90 в световната ранглиста, пожела срещата да бъде прекратена след малко повече от час игра. Още след първата част Села взе 10-минутен медицински таймаут заради здравословен проблем, който в крайна сметка го спря от участие в третия гейм.

Григор вече е осминафиналист на любимия си „Уимбълдън“, като очакванията са да се изправи срещу идола си и напоследък утвърдил се като негов музикален партньор – Роджър Федерер. Швейцарецът обаче също има мач – срещу Миша Зверев. Двамата излизат на корта довечера.

С отличното си представяне днес Григор продължи да е безкомпромисен срещу Дуди Села – 5 победи от 5 мача. Освен това българинът е без загубен сет до момента в тазгодишното издание на „Уимбълдън“. Припомняме, че на старта в Лондон нашето момче елиминира с 3:0 сета Диего Шварцман, след което също с толкова и Маркос Багдатис.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.