Плевнелиев: Президентската институция трябва да бъде център на баланса, а не властови център

Росен Плевнелиев

Президентът (2012-2017г.) Росен Плевнелиев заяви пред Дарик, че срещите по време на българското председателство на ЕС е трябвало да се провеждат в Бояна, а не в НДК. По думите му подобни срещи създават големи проблеми с трафика, ако се провеждат в идеалния център на града, а с парите за ремонта на НДК е можело да бъде преместен Националния исторически музей.

По повод договора между България и Македония за добросъседство Росен Плевнелиев коментира: “Ако ние успеем да договорим една обща история – това ще е едно голямо постижение за българската дипломация. Аз ще се радвам на това. Македония е държава, независима, суверенна, млада. Специално наблягам на млада държава. Тя има своята история, собствена история. Същевременно Македония по никакъв начин не може и не бива да манипулира българската история или нашата обща история, нашите общи корени, нашето братство.”, допълни Плевнелиев.

В отговор на въпроса, как ще коментира първите 6 месеца от президентството на Румен Радев, той изрази мнение, че президентската институция трябва да бъде център на баланса, а не властови център.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *