Секси-полицайки поведоха МВР-протеста пред Народното събрание (Ексклузивни снимки)

7 Dni Sofia05.07.201759140
Национален протест на МВР пред нардното събрание (34)

Хиляди служители на МВР се събраха на планувания им протест пред сградата на парламента в София. Начело пък застанаха много апетитни полицайки, които обраха аплодисментите.

 

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ – САМО ТУК

 

Навръх професионалния си празник, 5 юли, полицаи, пожарникари и други ангажирани в системата настояват за увеличение на заплати и по-добри условия на труд. Те искат държавата да отпусне средства за униформи, защитно облекло и други консумативи, които често се налага да плащат сами.

След като се събраха пред Народното събрание, служителите на МВР тръгнаха на шествие, което блокира вижението по някои централни софийски улици.

Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), но е подкрепен също от КТ “Подкрепа”, синдиката на надзирателите в затворите и други федерации на трудещите се в сектор “Сигурност” от Балканите.

Част от протестиращите бяха залепили на работната си униформа надпис “Аргумент”. Това е коментар на изказване на вътрешния министър Валентин Радев, че не е чул аргументите за протест на служителите в ръководеното от него ведомство.

Някои от пожарникарите на протеста бяха в специалните си екипи за гасене и каски. Част от тях държаха червени рози.

“На протеста има пожарникари, които са дошли с униформи, които са дарения от Канада и Швеция и се доизносват, след като те вече са извадени от употреба в тези държави”, обясни зам.-председателят на СФСМВР Илия Хрисимов.

Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедлив процент, но няма възможност това да стане тази година, както искат синдикатите, заяви министър Валентин Радев в кулоарите на парламента.

Радев твърди, че недоволните са наясно с положението и с тях е постигнато разбирателство, но “не можаха да дадат заден и казаха, че все пак ще има протест на 5 юли. Аз не го разбрах това, но вратата е отворена, ние сме в диалог”, подчерта Радев.

“Запознат съм с бюджетните процедури, технологията и си мисля, че повишението може да стане след Нова година, не знам защо те държат това да стане незабавно”, коментира още вътрешният министър.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *