Проблемът стана драма! Държавата подхваща “България ер”, пука ли им въобще в ТИМ?

7 Dni Sofia04.07.201722190
аерогара

Държавата проверява „България ер” заради десетки закъснения на полети. Вече пореден ден компанията не успява да превози стотици пътници в срок, съобщава Нова телевизия.

Превозвачът твърди, че причината е лошото време в Москва. „Ситуацията беше тежка, не се случва за първи път. Аз лично съм повече от 20 години в авиацията, има такива ситуации, които налагат нерегулярност и закъснения”, заяви  Христо Тодоров, изпълнителен директор на „България ер”. Пътници обаче се оплакват, че не са били своевременно информирани за закъсненията на полетите. „

Ние сме излъчили информация към летището и оператора по наземно обслужване за това закъснение, дали сме инструкции съответно за храна и напитки към кетъринговата компания”, заяви Христо Тодоров.   Точно това сега ще проверява държавата.

„Ние трябва да видим оттук нататък дали авиокомпанията се е погрижила за самите пътници. Съответно зависи от тежестта, авиокомпанията може да бъде санкционирана”, заяви Станимир Лешев, главен директор ГВА.

Припомняме, че миналата седмица пътници на летище София чакаха часове наред за полет до Амстердам. От компанията тогава заявиха, че ограничение във въздушното пространство над Черно море заради военни учения е довело до закъснение на част от полетите от Бургас към София, което наложи забавяне на полетите от София към Амстердам и Барселона.

Сега пък обяснили на пътуващите, че полетът им закъснява с един ден, защото самолетът, с който трябвало да пътуват за Барселона, още не бил дошъл от…Москва!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *