Валери Симеонов с много тежки думи: Тука няма ти на мене аз на теб. Става въпрос за унищожаването на дребния бизнес

Валери Симеонов

“Тука няма ти на мене аз на теб. Тук става въпрос за унищожаването на дребния бизнес на много търговци. Когато се подготвя един законопроект за внасяне и се търси парламентарна подкрепа, в нашата група той е представен вкратце.

Той се представи като изсветляване на сивия сектор и хората, без да познават закона, са подписали. Нормално е всеки депутат, който държи на интересите на държавата да го подкрепи. Имало е разговор с нашите четирима депутати, че тези недостатъци ще бъдат коригирани между първо и второ четене. Това каза по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов за приетия спорен закон за горивата, който скара коалицията на патриотите, както и управляващата коалиция

“Вече този закон няма този вид на брадва, която да съсипе този бизнес. Най-вероятно от тези 400 търговци 300 ще отидат на бюрото по труда. Ще го дам на Европейската комисия”, уточни Симеонов и изтъкна, че корекцията е станала миналата седмица.

По думите на вицепремиера, икономическият министър Емил Караниколов е изразил мнение в началото на тази година, че този закон би съсипал малкия бизнес. В подобен дух имало и изказване на финансовия министър Владислав Горанов.

“Въпреки поправките, този закон е лобистки”, отсече Валери Симеонов.

“Много добре познавам Емил Димитров и смятам, че неговите думи са отговорни, но част от текстовете са писани от друга ръка. Той става лицето на този законопроект, въпреки че други са го писали. Кой има интерес? Големите фирми, най-вероятно техните специалисти”, продължи патриотът.

“По голяма част от текстовете в този закон сме несъгласни, но с другата сме съгласни. Не можем да се съгласим, че един превозвач в две цистерни трябва да депозира 500 000 лв., откъде ще ги вземе?”, допълни вицепремиерът.

“Аз не съм си позволил да отправям квалификации към моите колеги. Ако си спомняте поведението на “Патриотичния фронт” в 43-ото Народно събрание. Беше приет един лобистки закон за дестилацията, но от НФСБ направихме всичко те да бъдат защитени”, върна лентата назад Симеонов.

“Не мога да упрекна председателката на здравната комисия д-р Дариткова в умишлено отлагане или финтиране. Имахме днес тежки разговори. За съжаление вината за внасянето на законопроекта не е у ГЕРБ, а в нашата парламентарна група”, коментира Симеонов закона за шума, който беше приет на първо четене в Народното събрание днес.

“Това, че някой се опитва да ме бойкотира ще си остане за негова сметка”, заяви Симеонов по повод на несъгласието на министърката на туризма Николина Ангелкова с действията на Валери Симеонов и напрежението между тях.

Той уточни, че това може да доведе и до оставка, както неговата, така и нейната.

“Арбитражният съд окончателно охлади мераците на БМФ на братя Домусчиеви, вече няма връщане. Няма да им се промени приватизационният договор. Битката не е окончателно спечелена. Оказва се, че в понеделник на 9 юли, същият ден са внесени две предложения от народен представител от “Обединени патриоти” това да отпадне”, коментира накрая Симеонов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *