Синоптикът Красимир Стоев уби всякакви надежди за топло лято и разкри какво ни очаква до края на месеца…

плаж

Доста сериозна синоптична обстановка имахме през последните 72 часа. Тази нощ в София имахме 42 литра валежи на квадратен метър. Те са по-високи от обичайните за юли.

Това заяви в ефира на „Здравей, България“ синоптикът от НИМХ в БАН Красимир Стоев. „Лято ще има – действително е малко по-хладно и по-дъждовно. Предстоят и по-горещи вълни, особено през август. Последната седмица на юли може да е по-гореща. През тези дни, още от утре, ще има стабилизиране. В петък температурите ще достигат до 32 – 34 градуса“, разкри Стоев.

„Следващата седмица на Балканския полуостров температурите ще останат по-ниски от обичайните. Валежите пак ще са над климатичните норми. Общо взето лондонското време дойде в България. Зачестяват опасните метеорологични явления. Трябва да сме подготвени за по-продължителни периоди на сухо и дъждовно време“, каза той. „Не смея да твърдя дали лятото ще е по-дълго.

При нас ще остане по-циклонално, по-неустойчиво и с повече валежи“, добави синоптикът. „В Гърция през следващата седмица ситуацията ще е подобна на тази в България. Температурите ще са по-ниски от обичайните за сезона“, заяви той

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.