Горещи разкрития! Експерт обяви къде ще отидат милионите от китайските инвестиции у нас!

левове пари

Изпълнителният директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев говори в студиото на бТВ за предоставената инвестиционна помощ от Китай за България.

„Тези пари ще се използват за малкия и среден бизнес и стартиращи компании. Така е идеята на правителството“, заяви банкерът.

„Днешното подписване на споразумението с Китайската банка за развитие е само финалът на един многомесечен труд, положени усилия от моя екип и правителството. Това показва доверие от страна на Китай към България“, коментира шефът на ББР.

„Разбира се че за инвеститорите е плюс, че работят с Българската банка за развитие, защото тя е държавна. Но трябва да се има предвид, че българското правителство не инвестира пари от бюджета в нея, а капиталът се набира след договаряне с големи чуждестранни банки от Европа и света“, каза още Мавродиев.

„Хубавото в случая е, че китайската страна не поставя предварителни условия за одобрение на проекти, а всичко ще остане на нашата експертна оценка. Всички тези 1.5 млрд. евро ще бъдат разпределени на изцяло конкурентен принцип в множество различни сфери“, каза Мавродиев.

„Ние получаваме 75% от целия ресурс, който китайската държава беше отделила по тази програма за цяла Източна Европа. Това е огромно постижение за нашия екип и българското правителство. Това е, както се казва, един символ, че Китай счита България за свой основен партньор на Балканите и в Източна Европа“, обобщи банкерът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.