Краят на футболните хулигани дойде! Патриотите ги вкарват в затвора за 25 дни с нов закон!

затвор

Обществено полезен труд и престояване в арестите на съответното полицейско управление до 25 денонощия, това са само някои от предложените санкции за футболни и спортни хулигани в промените, които ще бъдат внесени за гласуване в НС. Целта е те да влязат в действие за началото на шампионата на футболната ни Първа лига в края на юли. Това заяви пред „канал 3“ депутатът от Обединени патриоти Славчо Атанасов.

Проектът за промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, подготвен от депутати, ще бъде представен в НС от Атанасов, който е председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, и от председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Народните представители ще подпишат в присъствието на медиите законопроекта, който въвежда най-належащите мерки за справяне с футболното хулиганство.

Депутатите от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта паралелно със законопроекта за изменение и допълнение на стария закон, работят по изготвянето на нов закон за футболното хулиганство. За съдействие по изготвянето на новия закон на 22 юли в България пристига Дейвид Боанан – председател на групата на Европейския съюз по въпросите на футбола.

„Не откриваме топлата вода наново, запознали сме се със законодателството на Англия, Испания, Италия“, разясни пред Канал 3 Славчо Атанасов. „Предвижда се за пръв път много ясно да се даде определението какво е футболно хулиганство – изреждат се конкретни 15 точки, които те превръщат във футболен хулиган. И ако бъдат нарушени, веднага следват много сериозни санкции“, продължи депутатът.

По думите му МВР ще може само да налага санкции по повечето от тези 15 точки: „Това го има и в Англия, и в Италия, и в много други демократични държави.“ А много тежки случаи, като обезобразяването на лицето на Гергана, отиват в съда, той се произнася и т. н.“, обобщи Славчо Атанасов.

За готвения напълно нов Закон за спортното и футболното хулиганство ще са необходими чисто технологически 4-5 месеца, продължи Славчо Атанасов. По преценката му той ще може да бъде приет в края на годината или в началото на следващата.

„Това са много важни промени, по българските стадиони случаят с (ранената жандармеристка) Гергана просто преля чашата. Всяко общество има една червена линия, която, като се премине, вече промените стават необратими“, категоричен бе Славчо Атанасов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.