Важно за столичани! Вижте къде и кога няма да има топла вода през лятото в София!

Топла вода

„Топлофикация София“ ЕАД продължава изпълнението на утвърдената от Столичния общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за 2018 г. Целта е да се подобри надежността на системата и да бъде гарантирано качественото топлоподаване през зимата, съобщават от дружеството, пише Novini.bg.

През юни са извършени плановите ремонти на тръбопроводите в кварталите – „Полигона“, „Люлин“ първа-десета част, „Надежда“ пета и шеста част, „Обеля“ и „Захарна фабрика“.През тази година топлоподаването се преустановява поетапно и за по-кратко време. Повече потребители ще имат топла вода по време на профилактиката в София. От 3 до 20 юли т.г. ще бъдат извършени ремонти по топлопроводите, захранващи кварталите – „Лозенец“, „Дианабад“, „Изток“, „Изгрев“, „Гео Милев“, „Яворов“, Зоологическата градина и прилежащите сгради.

Няма да бъде спирана топлата вода на кварталите – „Иван Асен II“, „Подуене – център“ и „Редута“, както и на 320 сгради от кв.“Лозенец“. Благодарение на нововъведенията, те ще бъдат захранвани от друг топлоизточник по време на ремонтите. Повече информация, както и списък на сградите, може да се намери на телефон 0 700 11 111.

Топлопроводите в София са изградени основно през 70-80 години на миналия век и е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг и рехабилитация на участъците с повишена аварийност. Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаляване на разходите при преноса на топлинна енергия. По данни на КЕВР „Топлофикация София“ е дружеството с най-ниски разходи по преноса сред всички топлофикации в страната – средно 17 процента през последните години, което е близо до показателите на ЕС.

Следвайки инвестиционната програма на Столичната община през 2018 г., „Топлофикация София“ ЕАД извърши реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. „Граф Игнатиев“. От 2 юли до 2 август т.г. ще бъдат подменени топлопроводите по ул. „6-ти септември“. Топлата вода към 72 сгради в района ще бъде спряна. Потребителите са уведомени своевременно, съгласно законовите разпоредби.

„Ремонтите се правят в интерес на нашите потребители. Така ще намалеят авариите през зимата. Екипите ни полагат максимални усилия да приключат ремонтите по-бързо и да възстановят топлоподаването преди обявените срокове. Повече потребители ще могат да ползват топла вода по време на профилактиката, благодарение на нововъведенията, които направихме напоследък“, заявяват от „Топлофикация София“ ЕАД.

От дружеството напомнят, че за времето на ремонтите, на клиентите без топла вода, няма да бъдат начислявани сметки и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните им съобщения.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.