Най-накрая го решиха! Ще имат ли депутатите лятна ваканция?

парламента

Предложението на БСП за отмяна на лятната ваканция на депутатите беше отхвърлено. „За“ гласуваха 68 народни представители, „против“ – 10 и „въздържали се“ – 104. Проектът бе прегласуван и отхвърлен.

Опозицията настоя ваканцията от 1 до 31 август парламентът да не почива, за да приеме законодателни промени за хората с увреждания. Като аргумент от БСП посочиха, че търпението на тези хора е изчерпано поради очевидната и безспорна невъзможност за оживяват в условията, в които ги поставят парламентът и правителството.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев заяви: „Ако министър Бисер Петков е поел ангажимент законът да е готов до края на юли, значи имаме всички основания да работим през август“. Депутатът Михаил Христов посочи: „Трябваше да има дебат, а не да кажете защо няма да гласувате за предложението ни“.

Депутатът от ГЕРБ Николай Сираков обяви: „Всички искаме да имаме адекватен закон, който да реши проблемите на хората с увреждания- да е устойчив във времето и да е финансово обезпечен“. „Можем да сбъркаме ако оказваме прекалено голям натиск спрямо работната група и експертите, които работят по закона“, коментира той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.