Млада дама нагло взе паркомястото на инвалид, за да отиде да си пие коктейла! Имала талон за инвалиди, а същинският остава…(ВИДЕО)

5(169)

Клип в социалните мрежи предизвика вълна от възмущение.

Видеото беше качено от Влади Гюров, който се придвижва с количка. Когато е с автомобила си, има талон за паркиране на паркоместата за хора с увреждания.

Случаят, който е качил в социалните мрежи, е от кръстовището на улиците „Ген. Йосиф Гурко” и „Г. С. Раковски”. Именно там той се насочва към паркомясто за хора с увреждания, но е изпреварен от млада жена. Когато Гюров й прави забележка, тя вади талон, който й дава право да спира на такова място, оставя го и отива в близкото заведение.

„Конкретната случка е една от хиляди. Най-важно е да стигнем до корена на проблема, до институциите, които порочно раздават десетки и стотици талони за паркиране и после органите на КАТ и полицията, които трябва да се грижат тези талони да се ползват по правилния начин”, заяви Гюров в ефира на NOVA.

Когато се обадил на телефон 112, се опитали да го „пратят в трета глуха”. Поискал да го свържат с човека от Първо районно, който й е обяснил, че трябва да отида и да си подам жалба.

„Говорих с него и много пъти му обясних какво точно се случва. Реших, че разговорът ми със стената по телефона няма да доведе до никъде и затова затворих телефона. Три минути по-късно 3 патрулки дойдоха на мястото. Слязоха полицаите, започнаха да оглеждат и казаха, че нищо не могат да направят”, разказа Влади Гюров.

Румяна Милова от Центъра за градска мобилност припомни, че до знаците за паркоместата има и такива с табела с „паяка”, на която има телефона на Центъра за градска мобилност.

Гюров обаче твърди, че има обаждане и на този номер, но „паяк” не е дошъл.

„Ще проверя случая”, заяви Миланова.

ТУК може да видите цялото видео.