Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Радан Кънев с горещ коментар за БСП и ГЕРБ!

радан кънев

Пари срещу реформи и правосъдие – това е новата идея за реформа на ЕС. Във „Фейсбук” вицепремиерът Томислав Дончев и Радан Кънев стигнаха до остър сблъсък по този въпрос.

В студиото на „Лице в лице“ Радан Кънев отрече да е искал оставката на Дончев. Той обаче коментира, че въпросът, който е задал на вицепремиера в социалната мрежа, изразява тревогите на голяма част от българите.

Според Кънев ЕК предлага нещо много ключово – страните, заплашени от мигрантски натиск, България, Гърция, Испания и Италия, да получат значително увеличение на бюджета. Корнелия Нинова и Бойко Борисов обаче заявяват, че ще подкрепят позиция против увеличението на бюджета за България, като застанат на страната на държавите от Вишеградската четворка, допълни още той. Според него никой нормален политик не би подкрепил подобно нещо, защото това застрашава сигурността на страната ни.

Кънев е на мнение, че БСП няма как да бъде никаква алтернатива за управление. Според него и двете партии гласуват едни и същи промени.

В предложението им заляга и идеята да има по-малко посредници при отпускането на европейски средства, защото при преминаване през властовите органи, около 20-50% изтичат в неизвестна посока, смята Кънев. Според него колкото по-малко пари зависят от властта, толкова по-добре те ще се разпределят и ще достигат до българските граждани. Това ще е по-полезно и за българския бизнес.

Европа се насочва правилно и логично към все по-малко субсидии за големите фермери и все повече към малките семейни производители, допълни на финала той. Българският земеделски министър обаче защитава позицията да няма ограничения в таваните на тези субсидии, с което отново нарушава интересите на българските земеделски семейства, подчерта Кънев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории