Горещо! Антон Кутев от БСП срази Валентин Радев и системата на МВР: Цари безхаберие, министъра е неадекватен…

Валентин Радев (1)

Предложението парламентът да не излиза в лятна ваканция, докато не бъде решен проблемът с хората с увреждания, не може да бъде популистко, защото тези хора са най-опнеправданата част от обществото, то им е длъжно. Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Антон Кутев.

Убеден съм, че цялата подмолна сила на държавата ще се насочи срещу майките на деца с увреждания, затова се почувствахме длъжни да ги защитим. Тези хора не могат да направят нищо без обществото. Признак на цивилизованост е то да им помогне, заяви Кутев.

Той уточни, че мотивите за вота на недоверие към правителството, който се очаква да внесе днес БСП, са като цяло провал в системата на сигурността. „Най-сериозният провал е в системата на вътрешните работи. Основното е чувството на несигурност. Имаше серия показни убийства – на данъчния служител, шесторното убийство в Нови Искър, на знаков бизнесмен, на избягалия затворник Пелов. Всеки месец задавам над 15 въпроса на вътрешния министър и всеки път той ми отговаря, че всичко е наред. За мен това е неадекватност на министъра“, подчерта социалистът.

„Не съм убеден, че вотът ще мине, но за мен това не е основната цел. Основната цел е да спрем безхаберието в системата на вътрешните работи“, каза още Антон Кутев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.