Бурята в София съсипа всичко! Повече от 250 сигнала за наводнени улици, мазета, ресторанти и детски градини са постъпили в пожарната!

буря

Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на пожарната служба са реагирали на над 250 сигнала за наводнение улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други, информираха от МВР. От 18.30 часа на 18 юни, до 6 часа тази сутрин, пожарникарите са отработили около 57 сигнала, допълниха от вътрешното ведомство. Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.

По информация на НИМХ-БАН, количеството на падналите валежи в района на центъра на град София е около 50 л/кв.м.

От Столична община съобщиха, че 8 екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ заедно с екипите на столичната пожарна са работили през изминалата нощ по сигнали за завирени пътни участъци и подлези, както и на сигнали за съборени от бурята дървета в районите Витоша и Лозенец.

Проверено е състоянието на всички по-критични места в града. Няма поражение по транспортната инфраструктура. Дежурни служители от дирекция „Околна среда“ и от районните администрации следят денонощно нивата на язовирите и критичните места на реките. Към момента реките, през територията на София понижават нивата си. Язовирите Мрамор Мърчаево и Суходол се изпускат контролирано.

Градският транспорт се движи нормално.

През деня ще продължи работата по отстраняване на паднали дървета и счупени клони от бурята, както и почистването на улиците главно в планинските райони от наноси, допълниха от общината.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.