Политически скандал разтресе София! БСП поиска оставката на заместник-кмет на столицата!

Бронзовата къща

БСП – София поиска оставките на зам.-кмета на столицата Тодор Чобанов и на Малина Едрева като председател на Комисията по култура в СОС заради провала на Бронзовата къща. Това обяви председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов пред журналисти.

Мотивът за исканата оставка е провалът в изграждането на Бронзовата къща.

Бронзовата къща е временна инсталация, която  трябваше да бъде разположена на мястото на бившия мавзолей по повод ротационното европредседателство, което тази година се пада на България и Австрия.

„Приключваме председателството и нямаме Бронзова къща, а уж това трябваше да бъде символа на приемствеността между двете председателства – българско и австрийско. Да попитам г-жа Фандъкова какво точно показа през май на австрийския президент на това място? Нещичко беше изградено, после разрушено и сега 20 дни преди края на председателството изведнъж започва усилен крепеж и строеж“, заяви Паргов.

Според него е притеснително, че авторът на Бронзовата къща твърди, че хора от общината са го подучвали как да избегне законови процедури, конкурси, за да може да се случи тази къща по-бързо. Паргов призова авторът да каже кои са тези общински служители, които са му давали такива смели юридически съвети.

„Ако искат управляващите, могат да направят шарж, като извадят собствените си скулптори, за да може един паметник на глупостта да напомня на софиянци, че решенията, които взимат днешните управляващи ни струват скъпо и ни срамят“, каза Паргов.

Той заяви, че това нещо изисква отговорност в първо лице единствено число и призова столичния кмет Йорданка Фандъкова да каже кой я е подвел.

„Тук сме поставили въпроса за отговорността. Ясно казахме – оставка на Тодор Чобанов и оттегляне на г-жа Едрева от Комисията по култура и образование. Г-жа Фандъкова да не се крие зад тях, а да обясни. Ако тя не може да каже кой е виновен и кой я е подвел, следва тя да поеме тази отговорност“, обяви Паргов.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.