Само в 7DniSofia.bg

Крясъци и викове от парламента! Бесен скандал и искане на БСП блокираха работата, Караянчева ги разпръсна за…

Парламент

С процедурна хватка и искане за поименно преброяване БСП блокира работата на парламента. След поименно преброяване на депутатите председателят на Народното събрание Цвета Караянчева установи, че липсва кворум.Тя даде 15-минутна почивка, след която ще има ново преброяване.

По-рано днес червените напуснаха залата с мотив, че в дневния ред са вкарани нови точки, каквито може да се появяват само при извънредни ситуации. В залата се върнаха само червените Валери Жаблянов и Георги Свиленски, които поискаха поименна проверка за присъстващите, твърдейки, че няма кворум.

Как ще вземете решение на Народното събрание, като в Народното събрание няма кворум. На вас работи ли ви се, попита реторично Георги Свиленски.

Червените депутати се качиха на трибуната и започнаха да крещят срещу Караянчева, че настояват за поименна проверка, която започна малко след 10 ч. Председателката на НС призова Георги Свиленски да влезе в залата и да следи кой е вътре и кой го няма.

Жаблянов и Свиленски на практика се опитват да блокират работата на парламента, тъй като двамата хем настояваха за поименно преброяване, хем преди преброяването се ометоха яко дим и при споменаването на имената им се оказа, че липсват. Това е абсолютен нонсенс – правиш скандал и предложение за поимненна проверка, а те няма в залата.

Екшънът в залата започна след изказването на заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев, който призова новоприетите точки – освобождаването на председателят на НЗОК, второто четене на Закона за водите, внесен от ПГ на ГЕРБ и второто четене на Закона за МВР, внесен от ПГ на „Обединени патриоти“, да отпаднат от дневния ред.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.