Адемов с горещ коментар: Подкрепя ли ДПС вота на недоверие и какво се случва с оставка министър Петков?

Хасан Адемов

Видяхме една безпрецедентна подкрепа за министър. Аз очаквах такава подкрепа още преди Бисер Петков да подаде оставка. Той се опитва да направи пробив и да помогне на хората с увреждания. Министър Петков е заявил, че за новия закон за личната помощ са необходими 300 млн. лева. възможно е това да му е взела главата.“ Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ДПС Хасан Адемов по повод взетата, а след това отхвърлена оставка на социалния министър Бисер Петков.

По думите на Адемов за решаването на проблемите на хората с увреждания е необходим екип. „Всички трябва да работим заедно. Не ми се иска да вярвам, че оставката му е подадена, защото Законът за личната помощ е дело на Мая Манолова и майките. Не може съдбата на децата с увреждания да става заложник на меренето на рейтинги. Диалогът по темата е най-важен“, категоричен беше той

За искания вот на недоверие от страна на левицата, Адемов заяви, че ДПС има аргументи, с които да подкрепи вота. „Ние не сме притеснени, че от БСП не ни търсят за вота на недоверие. Най-важното е, че те разбраха, че проблемът в държавата е имено сектор „сигурност“. Ние това го казахме още при първия вот. Хубаво е, че сега – 6 месеца по-късно, от БСП са рабрали това“, обяви депутатът от ДПС.