Проговори шофьорът от линейката, на която велосипедист наряза гумите, защото му пречела! Момчето много ми крещеше и…

6ef11179e6c93b8992c76fd96f8a3660

Вчера колоездач наряза гума на линейка в София, защото била спряна на велоалея в центъра на столицата. Спешните медици се отзовали на сигнал за усложнено състояние на 19-годишно момче, страдащо от тежка форма на диабет.По закон автомобилите със специален режим на движение имат право да спрат на подобно място. Проговори шофьорът на линейката, предаде НОВА.

„В 11:30 часа ни беше подаден адрес за момче на 19 години с диабетно усложнение. Отидохме по най-бързия начин на посочения адрес. Тъй като имам право да спирам навсякъде при такива ситуации, спрях върху велоалеята и тръгнахме да търсим човекът, който ни повика на адреса. Тъй като вратата беше заключена, се забавихме около минута-две. През това време спря един мъж с колело- не видях откъде дойде, и ми каза да махам линейката от велоалеята. Заплаши, че ако не го направя, ще спука гумата. Обяснихме му, че сме на спешен адрес и имаме право да спираме на това място. Заплаши, че ако не преместя линейката до три, ще спука гумата. В следващия момент заби нож в гумата и заплаши, че ще ме убие”. Това разказа за „Здравей, България” Димитър Геров – шофьорът на линейката на Спешна помощ, който беше нападнат от колоездач, защото превозното средство спряло на велоалея.

Случката се разигра на 9 юни на столичният булевард „Дондуков”, където линейката отива на спешен адрес. Тя обаче паркира върху велоалеята, което предизвиква и агресията в младежа. След няколко предупреждения към екипа, мъжът пробива гумата на две места и оставя медиците в невъзможност да продължат работата си. Полицията все още издирва гневния колоездач.

„Беше младо момче на възраст около 25-30 години. Много викаше. Имаше остър поглед. Изглеждаше превъзбуден. Благодарение на очевидец, който е снимал от другата страна, има запис на случката. Той беше така добър да ни предаде записа, за което му благодарим целия екип”, разказва още Димитър Геров, шофьор на линейката на Спешна помощ.

Димитър работи като шофьор на линейка, но досега не е проявявана агресия срещу него или екипа, пътуващ с него.