ДПС скочиха жестоко на Марешки: Изказванията му за НАТО и модернизацията на армията са популизъм!

Джейхан Ибрямов

Новите изтребители трябва да бъдат съвместими със стандартите на НАТО. От коя държава и производител ще бъдат закупени, това вече е въпрос на оферта.

Това каза в предаването „Офанзива“ по Канал 3 депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, който коментира проектите за модернизация на българската армия. „В стария проект за самолетите бяха допуснати много грешки. Сега предстои нов рестарт. За съжаление всичко това влияе негативно на състоянието на армията ни. Все още не ясно кой изтребител ще бъде избран. Ние от ДПС настояваме изтребителите да бъдат избрани с условието да има индустриален ефект за страната. Това означава, че когато бойната техника се повреди, да има възможност да бъде ремонтирана в България. Това означава индустриален ефект“, разкри Ибрямов.

„Не искам да коментирам изявленията на Веселин Марешки. Това е чист популизъм. Той се опитва да си играе със страховете на хората. Когато си в парламента, трябва да подхождаш чисто политически, а не популистки. Българските избиратели много добре усещат кой се заиграва популистки с тях, защото желанието на Марешки за провеждане на референдум за членство в НАТО е чиста проба популизъм. За съжаление сме закъсняли много с модернизацията на армията. Трябва да направим така, че българските военни да се чувстват достойно“, категоричен беше депутатът от ДПС.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.