Първи разкрития за евакуирания блок в Ботевград! Свързано е с Пелов и няма да повярвате кой живее там…

Беглецът Владимир Пелов

Полицията в Ботевград евакуира единия от двата входа на 4-етажен жилищен блок на бул. “България” в града, пише „Труд“. Районът е опасан с полицейски ленти. 

В същото време обаче според живеещи в блока тук е домът на съпругата на простреляния Марио Панчев и акцията е за търсене на оръжие и взривове. От полицията няма официална информация.

Припомняме, че снощи в Ботевград бе избухнала престрелка. На място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани, е откаран в „Пирогов“. Участниците в  са били двама – Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия, като първият е починал на място.  Полицията тръгна по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2-ри юни. Тогава маскирани полицаи заградиха и атакуваха изоставена сграда на болница по сигнал, че Пелов се намира там, но той така и не бе открит. Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит – Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.