Само в 7DniSofia.bg

За „добро утро“! Валери Симеонов захапа здраво Ангелкова: Няма начин-5 заведения са под ножа! (СНИМКИ/СХЕМИ)

Валери Симеонов

Някои хора се мислят за по-големи от закона, включително такива на висши постове, дори министри. Това заяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов, който поднови войната с шефката на туризма Николина Ангелкова от ранни зори.

„Обясняват, че сме щели да правим пансион за девици, а видиш ли, хората отивали в Слънчев бряг, за да се веселят. Законът е ясен – от 23 часа до 8 часа сутринта не може да се вдига шум. Има дискотеки, където да се веселят. В Ибиса затвориха 9 култови заведения, защо тук да не може. Сега проверяваме в началото на сезона, да не говорят после, че сме правили проверки в разгара на лятото“, обясни още Симеонов. Той благодари на вътрешния министър Валентин Радев за съдействието от страна на полицията при акцията по морето.

Той показа скици, документи и снимки с дрон, като обясни че с подписа на Ангелкова министерството на туризма е нарушила закона. Обектите на южния плаж в Слънчев бряг са незаконни и ще бъдат бутнати. „Това не са преместваеми обекти, това са молове“, отсече вицепремиерът. Става въпрос за пет заведения на прочутия Какао бийч.

„Чисто юридически министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков е прав, но това не са преместваеми обекти, за да са към общината“, заяви още Симеонов и показа снимки на въпросните „молове“, които нямат вид на леки преместваеми обекти. Той показа удостоверението за 4 звезди на бар „Какао“, с което даде пример, че тези заведение не могат да вадят такива документи.

„Тия тарикати са отклонили течението на река Хаджийска с 300-400 метра, за да си направят едно от тези заведения“, продължи атаката си вицепремиерът.

Валери Симеонов извади и друга скица, на която показа хотела на шефката на Съюза на собствениците Елена Иванова и обясни, че пътят и паркингът към него са незаконни и в момента министерството на туризма опитва да реши тези нарушения по втория начин.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.