Без повече каруци по улиците на София! Според новите правила превозните средства с животинска тяга ще могат да се движат само по…

nov-skandal-ulichiha-roksana-v-nagla-krajba-samo-den-sled-premierata-na-noviia-i-klip-tozi-pat-jertva-e-lorena-video-1

Столичната община вече направи няколко неуспешни опита да спре движението на каруците в града. Пред НОВА обаче общинският съветник Симеон Славчев каза, че до края на юли окончателно ще бъде приета наредба, която регламентира използването на опасния ретро транспорт.

Според новите правила превозните средства с животинска тяга ще могат да се движат само по малките улици в определени квартали.

Санкцията за нарушителите ще бъде конфискация на коня и каруцата. Отнетите от собствениците си животни ще се транспортират до конна база на МВР. Стопаните ще имат възможност да си ги вземат обратно след заплащане на наложената им глоба. В случай че собствениците не заплатят санкцията, конете ще бъдат продавани на търг.

„С предварителна заявка по големите пътни артерии ще могат да се движат файтони за сватби и абитуриентски балове, както и с туристическа цел”, каза още Славчев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.