Извънредно! От АБВ настояват за главата на ключов министър! Ето защо искат оставката…

Министър Емил Караниколов (2)

АБВ настоява за оставката и на министър Емил Караниколов, заради срива в производството на ВМЗ „Сопот“. Заводът може да загуби 2500 души само до август, алармират от партията АБВ настоява за оставката и на икономическия министър Емил Караниколов, заради срива в производството на ВМЗ „Сопот“.

Заводът може да загуби 2500 души само до август. Това заявиха от ръководството на партията по време на пресконференция в Пловдив. „При това състояние на нещата простата истината е, че икономическият министър трябва да бъде изхвърлен или поне освободен веднага. Този човек преди една година извърши най-грубото посегателство в историята ни върху военно-промишления ни комплекс.

Тогава ние от АБВ реагирахме много силно и категорично и това според мен доведе до спасяване на българското присъствие на пазари като Индия, Алжир и др. Но тогава икономическият министър заявяваше, че това, което прави е заради това да се прехвърлят пазари към ВМЗ, за да се стабилизира и

укрепи предприятието, с което той, според мен, излъга и ръководството на завода, и работниците, и обществеността. ВМЗ „Сопот“ накупи много суровини и резервни части и резултата в крайна сметка е този, който виждаме в момента“, посочи председателят на партията Румен Петков.

„По експертни оценки между април и август месец от ВМЗ „Сопот“ ще бъдат освободени между 2000 -2500 души. И аз също ще попитам, как това не прави впечатление на нито един народен представител от Пловдив. Пак казвам – този икономически министър е дълбоко вреден, не само за военно-промишления ни комплекс, а за икономиката ни като цяло. В този ред на мисли в „Арсенал“ Казанлък за същия период от време ще бъдат съкратени около 1000 души. Това се дължи на редица фактори – преустановяване на договори с определени държави, в които българското производство имаше ключова роля във въоръжаването и превъоръжаването, никаква реакция от страна на министъра на икономиката, който не е в състояние явно да защити нашия интерес, допълнителни негови действия, които водят до затягане и губене на пазарите от нашата страна, което влияе върху всичките ни.

предприятия от ВПК. Т.е. серия от действия, които правят задължително искането на неговата оставка. Неразбираемото е в случая защо опозицията в лицето на БСП си мълчи по въпроса“, допълни Петков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.