Илиана Раева на седмото небе от щастие след огромния успех: Беше тежко, но ансамбълът ни няма конкуренция!

Илиана Раева (1)

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира златните медали, които ансамбълът завоюва на европейското първенство в Гуадалахара, Испания. Тя остана изключително доволна, като сподели, че България няма конкуренция в художествената гимнастика.

„Изключително тежко състезание. Не неочаквано, защото в спорта всичко се случва. Много тежко. Какво се видя? Видя се, че ансамбълът ни абсолютно няма конкуренция и ясно проличаха слабите места, върху които основно трябва да се работи до Световното първенство. Отборът ни е безапелационен“, каза президентът на българската федерация по художествена гимнастика.

„И преди казах – България и всички останали. Само, че не трябва да се биеш сам. Момичетата ни са млади, не трябва да им се сърдим, но вече и натрупаха опит. Просто трябва да се променят някои неща в подготовката и всичко ще е наред. Щастлива съм от този резултат и от всичко, което се случи“, добави тя пред БНТ.

„Необходимото, което трябваше да се случи до Световното вече се случи и сега нещата ще се променят в положителна посока. Изключителен напредък при девойките, голям скок във всичките ни гарнитури. Много полезно Европейско първенство. Не беше Европейското на ансамбъла, но когато човек губи трябва да знае какво печели. Те спечелиха нещо много важно, което ще осъзнаят на по-късен етап. Дойдоха като абсолютно фаворити, това е нещо, което го правят много големите спортисти – да влезеш като най-силния и да се бориш като такъв.  Тази година те осъзнават силата си. Нямаме много място за оправдания, че са млади, просто трябва да се учим“, завърши Раева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.