Неделята започва със слънце, но следобед ще стане много лошо…

Небе София Слънце облаци време

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд и до полунощ, на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и градушки. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен, а в крайните източни райони ще е от юг-югоизток.

Максималните температури ще са между 29° и 34°, по-ниски по Черноморието, за София – около 28°. Това съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) за „Фокус“.

По Черноморието през деня ще преобладава слънчево време. Късният след обяд, главно по Северното Черноморие ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 21-25°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. На отделни места в Рило-Родопската област явленията ще са по-интензивни.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.