Министър Горанов с горещи разкрития за срещата с Путин! Ето защо са си тръгнали по рано от Москва…

Владислав Горанов

Един доста сериозен мъж на пръв поглед с излъчването на лидер на голяма държава. Така министърът на финансите Владислав Горанов описа в сутрешния блок на bTV руския президент Владимир Путин, с когото се срещнал като част от българската делегация, водена от Бойко Борисов.

„С нас се държа изключително любезно, ако съдим по времето, което отдели за тази среща. Повече от 2 часа, без да борим пресконференцията и обяда. Повече от 3 часа изкарахме в Кремъл, ангажирайки вниманието на Путин“, добави Горанов.

„Прибрахме се по-рано, защото това, което оставаше от програмата, беше да преспим в хотела“, обясни той. По думите му, българският премиер преценил, че има по-важни дела за вършене у нас.

Финансовият министър заяви, че на България не ѝ се е налагало да се извинява пред Путин за каквото и да било. Според него, може да е повод да се изрази съжаление, че прекратяването на „Южен поток“ и необходимостта Русия да прави извънредни разходи. „Отношенията бяха партньорски“, добави министърът.

„Няма сметка, която трябва да се плаща“, каза той по отношение на „Южен поток“.

„АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ бяха прекратени поради частично несъответствие с правилата на ЕК. Специално „Южен поток“, напомни Горанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории