Само в 7DniSofia.bg

Григор Димитров с взривяващ коментар след епичната победа в Париж! Ето защо Гришо целуна краката си

Григор Димитров

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров посочи търпеливата игра и добрата си физическа подготовка като основни причини за победата му над Джаред Доналдсън във втория кръг на „Ролан Гарос“.

Българинът се наложи изключително трудно в пет сета, а срещата продължи 4 часа и 20 минути. Световният номер 5 изоставаше с 1:2 сета, но направи обрат и стигна до успеха с 6:7 (2), 6:4, 4:6, 6:4, 10:8.

В края на мача Доналдсън се срина физически, а първото нещо, което Гришо направи след спечелването на двубоя, беше да целуне своите крака.

„За това живея, за такива мачове и такава публика. Това са толкова специални моменти. Само като играч можеш да ги оцениш. Може би дори да бях загубил мача, пак щях да го оценя по различен начин. Засега всичко е позитивно. Гледаме напред. Надявам се, че в следващия мач ще играя по-добре. Ако трябва 5 часа – 5 часа ще играя, само и само да спечеля мача.

Следващият съперник на 27-годишния българин ще бъде испанецът Фернандо Вердаско, който надви с 6:3, 6:2, 6:2 аржентинеца Гидо Андреоци. По всяка вероятност двубоят ще бъде в петък.