Само в 7DniSofia.bg

Какво разказват хората, които решиха да не пътуват на изкушаващата общинска „екскурзия“ до Ница с общински пари! За какво са похарчени близо 30 000 лв.?

1527577728-dscn5510jpg

Част от общинските съветници на Севлиево бяха обвинени, че са изхарчили близо 30 000 лв., за да се разходят на четиридневна екскурзия до Френската ривиера, предаде НОВА.

Според официалната информация общинските служители са били командировани до Ница с цел обмяна на добри практики с местната администрация.

Миналият месец, общинската администрация от Севлиево съощава, че ще бъдат изпратени 23 общински съветници в Ница-Франция по работа, за обмяна на добри практики. В първия ден от пристигането си, те се срещат със заместник кмета на  Аришар Чукети. В следващите два дни липсва информация относно техните работни срещи, имат командировъчни над 60 лева джобни или общо за всички по 895 лв. на човек.

Разказват хората, които са решили да не пътуват в така изкушаващата „екскурзия“- Йордан Стойков, бивш кмет и Николина Николова, общински служител. Защо те са отказали пътуването.

„Посещението на Ница може да се каже, че беше- Упознай Франция и Ревиерата, за да се влюбиш в тях“.

Те отказват, защото не приемат за нормално харченето на парите на жителите на общината за харчене на парите за „приятна екскурзия“. Казват, че не упрекват никой, притеснява ги липсата на приличие и добрия тон, при оформянето на пътуването. При разглеждането на отчета се оказва, че са на загуба и да похарчат 25 000 лв., било проява на не добър вкус.

Казват, че още няма отчет, за какво са похарчени парите на данъкоплатците при тази екскурзия.