БСП внесе цели 7 сигнала в прокуратурата за нарушения при балотажите в Галиче и Беден!

Кирил Добрев

От БСП внесоха 7 сигнала в прокуратурата за нарушения на балотажите в селата Галиче и Беден. Това направиха зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков и секретарят на партията Вяра Емилова.

Три от сигналите касаят частичните местни избори в село Беден, а останалите четири са свързани с нарушения в село Галиче. „В Галиче автомобил е извозвал хора, вкарани през задния вход в секциите. Ние искаме да се види кой е отворил вратата и колко души са гласували. Искам да попитам дали досегашният кмет на ГЕРБ Ценко Чоков, който е в затвора за изнудване, отвличане и побой, е участвал в изборния процес. Звънял ли е на хора преди изборите и по време на изборния ден“, заяви Кирил Добрев.

„Вторият сигнал е срещу шофьор на автомобил с конкретен номер, плевенска регистрация, който се е опитал да блъсне наш застъпник. Същият този автомобил е свалил хора, които са влезли през задната врата. Тук съм длъжен да кажа, че за охраната в училищата в изборния ден, отговаря полицията. Да не се окаже така, че всъщност задният вход е отворен от полицаи. За тази цел искаме камерата, да видим в училището кой е отворил вратата и колко души са гласували. Последният сигнал е за надписани хора в избирателните списъци“, каза Добрев и поясни, че БСП може да приложи и конкретни адреси: ул. „Бенковска“ № 16, ул. „Иван Вазов“ № 18, училище „Пенчо Славейков“ и ул. „Бенковска“, разкри още той.

„Единият сигнал за село Беден е във връзка с работодател, който е упражнявал натиск върху служителите си да гласуват за партия ГЕРБ. Вторият, пак за село Беден, е затова, че изборна секция е отворила 30 минути преди старта на изборния ден, за да гласуват в тази секция хора“, каза Добрев.