Експерти разкриха за какво трябва да е подготвен Бойко Борисов по време на визитата си в Русия!

Андрей Райчев и Антоанета Христова

Това, което се случва в момента, е нещо много добро. Трябва да има баланс. Бойко Борисов и Румен Радев трябва да излъчат еднопосочни послания. България натрупа опит от европредседателството. Аз съм категорична, че двете институции трябва да гледат в една посока за доброто на България.

Това каза в сутрешния блок на БТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова, която коментира визитата на президента Радев в Русия и предстоящата такава на премиера Борисов. Заедно с нея гост беше и социологът Андрей Райчев. „Нещата в света се променят много бързо. Не трябва да гледаме тези посещения само през призмата на Борисов и Радев. Между Европа и Америка има нова ситуация. Видяхме как ЕС се опълчи на САЩ за ядрената сделка с Иран. Виждаме, че Полша и Прибалтика водят различна политика от ЕС и искат директно американски бази на своите територии, за да се защитават от Русия. На фона на всичко това има една промяна в политиката на ЕС към Русия. Не казвам, че има някакво затопляне. Това ще видим тепърва. Борисов успя да се впише много удачно в тази ситуация и това е един голям личен успех“, категоричен беше Райчев.

„Вижда се едно желание за промяна в отношенията ЕС-Русия. Виждаме сближаването на Париж и Берлин с Москва. Надявам се посещението на премиера да бъде балансирано. Българското общество е за такава балансирана позиция. Досега ни бутаха от едната крайност в другата. Ние трябва да използваме нашата история и да изградим мостове с Русия. Трябва да знаем какво искаме, какво можем да дадем и какво можем да получим. Мисля, че премиерът е подготвен“, разкри проф. Христова.

„Много хора не искат сближаване на ЕС с Русия. Най-големият кошмар на САЩ е оста Берлин-Москва-Пекин. Това ще означава край на господството на Америка. Най-лесно е да се натисне бутона Украйна, за да се дестабилизира положението. Вече споменах, че Полша и Прибалтика са истерично антируски настроени. Борисов трябва да успее да излавира“, разкри Райчев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.