Кирил Добрев хвърли бомбата: Живеем в държавата на уредените мачове!

Кирил Добрев

Галиче е снимка на нашата държава, снимка на това как върви изборният процес в една европейска държава. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

Начинът, по който вчера бяха проведени изборите, очаква всяко едно населено място в следващата година. Моделът на провеждане на избори не се е променил от 90-те години – заплахите и корпоративният вот са най-малкото нещо, което се случва, заяви Добрев.

Избирателите в малките населени места вече станаха сезонни работници. Така единият кандидат тръгва с 200 гласа плюс, а разликата между двамата накрая е по-малко от 50 гласа. Тези хора се регистрират в необитаеми места – появяват се само по избори и изчезват. Това е престъпление срещу политическите права на гражданите. Тези избиратели ги е записал кметът, но отговорност носи областният управител, посочи социалистът.

Най-тежко ми е, че живеем в държавата на уредените мачове – уреден е мачът кой ще работи в обществената институция, кой ще спечели обществената поръчка, кой блок ще се санира. И когато решиш да промениш правилата на тази игра, участваш в уреден мач за изборите, каза още Кирил Добрев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории