Горещо! Таско Ерменков се извинява за скандала с водата! Ето я и самата истина…

таско ерменков

Депутатът от БСП Таско Ерменков е решил да поднесе своите извинения към столичани. Това става след като само преди няколко дни той пусна пост във Фейсбук, че водата на София е отровна, а информацията я има от няколко независима източника и от негови приятели. Той поиска обяснение от компетентните институции, които само няколко часа по-късно увериха, че подобни твърдения са лъжа.

 Вчера пък ГЕРБ даде Ерменков на прокуратурата, които се заеха да проверят случая. Управляващата партия дори поиска оставката на червения депутат, като това няма да бъде уважено, а ще бъдат поднесени извинения.
„Длъжен съм след всичко, което се случи, да обясня какво ме подтикна да напиша тази публикация. Никога и по никакъв начин не съм целял създаването на паника, в същото време съм се придържал към убеждението, че хората имат право да бъдат информирани за тяхното здраве и живот, а институциите да отговарят затова“, заяви социалистът.

Той обясни, че в събота са му звъннали няколко човека, за да му кажат, че водата е замърсена, получил подобни съобщения и на личния си фейсбук. Потърсил информация на сайтовете на РИОСВ и „Софийска вода“, като не намерил такива и тогава решил да напише призив към институциите да си свършат работата. „Най-искрено моля да бъда извинен, ако съм причинил неудобство на хората“, заяви Ерменков, като се обърна към ГЕРБ да не му искат оставката, защото единствено хората, които са го издигнали могат да го направят, предаде ПИК.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории