Делио Роси на среща с ръководството за селекцията. Италианецът обяви от какви играчи има нужда и е решил за Ривалдиньо

Делио Роси

Делио Роси е обя­вил пред ръководст­вото на Левски, че има нужда основно от защитници и хал­фове през лятото. Италианецът вече е провел предварите­лен разговор за се­лекцията, която предстои да бъде направена. В пос­ледно време „сини­те“ показаха, че на­истина имат нужда от алтернатива на титулярите си в отб­рана. Прохазка се наложи да заменя Цветкович, който се контузи, а Горанов е без алтернатива, след като Антонио Фигейредо си тръг­на.

Почти по подо­бен начин стоят не­щата и с Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. На „Герена“ имат един по-опитен централен бранител – Аймен Белаид, но той едва ли ще остане. Другият вариант е юношата Томислав Павлов, но Роси бе категоричен, че му трябва още опит. В средата на терена нещата изглеждат по-добре, но може да се обър­нат, ако Панайотов и Прохазка си тръгнат. Италианецът пък не смята да ползва Нелуц Рошу, а Белмонт също изглежда път­ник. Според запоз­нати Роси не си е правил устата за по­пълнения в атака и явно разчита, че Ривалдиньо ще пока­же истинското си ли­це през лятото.

В същото време Делио си заслужи оценка от 6,5 в ро­дината си. Толкова му писа „Калчомеркато“ за победата над Верея с 2:0. Сайтът отчете, че Роси си е свършил работата, като е класирал Левски за бараж за Лига Европа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.