Само в 7DniSofia.bg

Уникално! Такова нещо няма в България! Вижте какво направиха с детска площадка и на какво ще се радват малчуганите!

1526737342250381

Уникална по рода си детска площадка радва от петък възпитаниците на ДГ №152 „Люляче“ в столичния кв. „Люлин” 1. Тя е по ексклузивен проект на общината съвместно със съдействието на Дирекция ПИСТ към СО и СБДДС (Съвет по безопасност на децата в София). Площадката е специално създадена, за да обучи малчуганите по безопасност на движение и приложно колоездене, предаде БЛИЦ.

„На тази площадка децата ще се обучават да различават основните пътни знаци, сигналите на светофара, основните елементи на видовете кръстовища. Децата ще се поставят в реална пътна обстановка или в реални пътно-транспортни ситуации от движението на пътя и ще формират умения и навици за предпазване от опасности и правилно поведение на пътя”, разкри подробности директорката на ДГ №152 „Люляче“, Мария Хаджидимитрова.

Тя прие поздравления от куп високопоставени гости на откриването, сред които зам.-кметът на район „Люлин” Мила Атанасова,  старши експертът по образование към Столична община в „Люлин” Анита Атанасова, старши експертът по спорт в района Венцислав Стаматковски, главният експерт към дирекция „Образование” Ирена Николова и много директори на детски градини и учители.