Последен шанс! „Бистришките тигри“ излизат срещу Пирин в опит за директно спасение от изпадане от елита

Лаптопа

Днес в 17:30 часа отборите на Витоша (Бистрица) и Пирин излизат един срещу друг в първи мач от баража за 13-о и 14-о място в Първа професионална лига. Това е последен шанс за двата тима да се спасят от директно изпадане от елита. Отборът, който загуби в общия резултат от двата сблъсъка днес и в понеделник, ще поеме към Втора лига. Победителят пък ще получи шанс да се бори за оставането си в още един бараж с втория в крайното класиране във Втора лига.

Ясно е, че и двата тима са опрени до стената, затова можем да очакваме доста нервен двубой. Пирин е фаворит поне на хартия. В досегашните 4 мача между двата тима през сезона, “Орлетата” записаха 2 победи и 2 ремита и все още нямат загуба от този противник. Друг положителен факт за благоевградчани е, че треньорът им Милен Радуканов няма нито едно поражение от наставника на Витоша Костадин Ангелов в 7-те им срещи (4 победи и 3 равенства).

Витоша бе боксовата круша в Първа лига през целия сезон. “Бистришките тигри” се оказаха малки котета, които не бяха на нивото на останалите отбори в елита и с много мъка стигнаха само до 1 победа в редовния сезон и плейофите в долната осмица. Въпреки това, заради сложният регламент в Първа лига, тимът от Бистрица все още може да се надява да запази елитния си статут.

Домакините днес нямат кой знае какви проблеми около състава, като единственият отсъстващ ще бъде наказания Гьонов. Костадин Ангелов се предполага, че ще започне срещата с Николай Георгиев на вратата и Цанков, Ангелов, Бонев и гочев в отбрана. Котев и Старокин ще действат в средата на терена, а Пеев ще е пред тях в ролята на плеймейкър. Кутев и Стоянов ще оперират по крилата, а атаката ще води Христов.

В Пирин пък проблемите с контузени нямат край. В лазарета са Башлиев, Тодоров, Благов и Йорданов. Хендерсън също е под въпрос. Милен Радуканов отново ще има трудности да сглоби боеспособен състав и вероятно ще се наложи да прибегне до включването на юноши. Очаква се той да заложи на Георги Георгиев под рамката и Рения, Сандев, Ничев и Попев в защита. Костадинов и Паланков ще са опорните халфове, а Кирилов и Траянов ще действат на крилата. Атаката ще води Боджадж, а зад гърба му ще действа Хендерсън.

Първа професионална лига, плейоф за 13 и 14 място:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД)
Вероятни състави:

ВИТОША: Н. Георгиев, Цанков, Ангелов, Бонев, Гочев, Котев, Старокин, Пеев, Кутев, Стоянов, Христов
ПИРИН: Г. Георгиев, Рения, Ничев, Сандев, Попев, Паланков, Костадинов, Хендерсън, Траянов, Кирилов, Боджадж

Стадион: “Витоша”, Бистрица

Съдия: Ангел Баялцалиев

Начало: 17:30 часа

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.