Жената, хвърлила яйце по Начева: Управляващите са се ояли и самозабравили! Това беше от отчаяние!

932-176888-1_wide

„Това, че замерих с яйце зам.-министъра на здравеопазването беше акт на отчаяние. От толкова време нещата нямат никакво развитие. Имам пет деца, за които в момента няма никакво здравеопазване във Враца“ – това заяви пред NOVA Полина Комитска – жената, която замери с яйце Жени Начева по време на посещението й във врачанската болница.

Вчера зам.-министърът отиде там, за да представи новия изпълнителен директор, след като старият подаде оставка. Лекарите и сестрите в болницата не са получавали заплати от февруари.

„Районът е неприятно застрашен и би трябвало да се предприемат действия по най-бързия начин“, заяви изпълнителният директор в оставка Орлин Цветков.

„Управляващите толкова са се ояли, просто са се самозабравили. Те не ни разбират и не вярват, че във Враца живеем зле“, добави медицинската сестра Елеонора Колева, която покани зам.-министър Начева да живее един месец в нейното семейство.

Един от проблемите в болницата е, че отделението по реанимация временно е затворено, което блокира работата и на останалите отделения. Причината е, че медиците напускат или излизат в болничен, поясни началникът на ОАРИЛ д-р Ростислав Стефанов.

„Много пъти подавам рапорти за това, но без резултат. Правя всичко възможно да бъде възстановен ритъмът на работата“, допълни той.

„До края на юни ще преодолеем забавянето от заплащане на разходи за персонал от вече един месец. Днес болницата е получила средствата за персонал за февруари“, поясни самата Начева по време на посещението си в болницата в понеделник.

На въпрос как ще коментира, че е била замерена с яйца във Враца, тя отговори, че е имало провокации, но уважавала позицията на работещите там.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории